top of page

Våga föda naturligt

"Ömtålig i det nya

känslig för ord och ljus  

hjärtat växer

det är otroligt hur mycket kärlek

som kan rymmas i en liten kropp" 

BOK

Bok - "Våga föda naturligt"

"Susanne har haft sina graviditeter, förlossningar och sitt moderskap som guide och lärare i denna livslånga konst.

 

Hon skriver så klokt att det viktigaste för att möta en blivande mammas behov inte är praktiska förändringar på förlossningsavdelningar. Grundinställningen till den födande och en lyhördhet för hennes behov är det primära.  

 

Så, låt nu Susannes bok visa dig vägen in i konsten att vara en närvarande människa. Låt dig beröras av kunskaperna i denna bok." 
- Agneta Bergenheim, Jordemor 
 

Titel: Våga föda naturligt

Författare: Susanne Wendt

Utgiven 2020 

Förbeställ den fysiska boken genom att kontakta mig

UTDRAG UR BOKEN...

"Holger har tänt kakelugnen och värmen sprider sig i rummet. Vi har lagt en madrass på golvet framför den. Vid detta laget vet jag om att jag vill stå på alla fyra och föda. Det känns också väldigt skönt att stå lutad över fåtöljens ryggstöd.

Både Ingrid och Holger masserar min rygg när värkarna kommer och det är snart dags att börja krysta. Jag står på alla fyra.

Agneta tar min hand och för den till öppningen så att jag kan känna barnets huvud. Det känns helt fantastiskt! Jag har kontakt med mitt barn!

Agneta lyfter av navelsträngen som lagt sig runt halsen och ut kommer Axel. Fort går det! Han kommer ut med öppna ögon och huvudet uppåt. Sådan är han vår Axel, öppen och nyfiken redan från start.

Nu blir det aktivitet. In kommer alla barnen från sandlådan. Någon sträcker fram en sandig leksaksbil som gåva. Ale klappar sin lillebror på huvudet. Elof hoppar glädjeskutt och ropar. ”Mera barn, mera barn!” Det är förunderligt och stort. Det magiska har hänt en gång till. Nu är vi lyckliga trebarnsföräldrar."

Dokumentärfilm - "När Minna kom till jorden"

EN NATURLIG FÖRLOSSNING

Filmen När Minna kom till Jorden är inspelad i sommarhuset 1999, med alla 4 syskon närvarande. Vi följer Susanne och hennes familj och samspelet mellan mor och barn från morgonen till födelsen. Filmen är ca 30 minuter lång. 4 minuter har visats i URs  programserie Om barn.  Denna del har även visats vid flera Mödravårds-centraler i landet.

 

En trailer på 3,5 minuter kan du se här.

SAGT OM FILMEN av blivande föräldrar

”Efter att ha sett filmen kände jag en oerhörd lättnad, att det kunde gå så lugnt och naturligt till att föda. Jag ser fram emot födseln på ett helt annat sätt, inte längre att det bara ska göra ont, utan att jag ska få träffa mitt barn.”  - Louise  


”Filmen var mycket odramatisk och nu känner jag mycket lugnare inför den kommande födseln.”  

- Henrik 

FILM
FÖREDRAG

Föredrag - Våga föda naturligt

”Att möta sitt barn” -förlossningsförberedelse, samtal, övningar och filmvisning för att bli av med  förutfattade meningar om "hur svårt det måste vara” att föda barn och bli förälder och i stället börja se fram emot, och längta efter födelsen. Syftet är att öka den blivande mammans och pappans självtillit och trygghet.

Image 10.JPG
DOULA

Personligt möte & Doula

2013 - 2014 utbildades jag till Doula, en person som stödjer blivande föräldrar före, under och efter förlossningen. Välkommen att kontakta mig för vidare information och erbjudande om Doulastöd.

KLIENTER OM MIG SOM DOULA

”Susanne var en underbar doula för mig. Hon har en stor lugnande inverkan och en andlig sida som gav mig mycket tröst. Susanne var alltid tillgänglig när jag behövde henne och jag kände att jag kunde lita på henne direkt efter vårt första möte. Hon har kunskaperna som behövs för att vägleda en kvinna under graviditeten." / S.

"Susanne har varit med på båda mina förlossningar och är helt oersättlig. Hon är oerhört inkännande av den födandes behov, och är starkt närvarande genom hela processen. Hennes stöd, både fysiskt och mentalt, gör det lättare att följa kroppens intuition, och lita på dess förmåga att föda. Utöver allt detta är hon också fantastisk i de första veckorna efter barnet har kommit, en skör och känslosam period då man börjar sitt nya föräldraskap." - Velocity

Dikt - "När hjärtat växer"

I min bok finns samlade dikter som jag har skrivit i samband med graviditet och förlossning. Det är en tid när jag har varit extra öppen för flödet av tankar och ord som velat förmedla en känsla som berört mig på djupet. Jag har känt mig som en kanal och pennan har skrivit av sig själv. 

En av dessa dikter kom till på Alla hjärtans dag 14 februari 2016.

Välkommen att läsa nedan genom att klicka på pilen till höger.

bottom of page